Scoala Gheraesti

Şezătoare cu meşteşuguri locale la Şcoala gimnazială Gherăeşti

24 Martie 2014 By In Stiri

 Luni, 24 martie, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, în parteneriat cu Şcoala gimnazială Gherăeşti a organizat  o şezătoare populară. Proiectul intitulat „Meşteşuguri locale – artă şi îndemânare” este destinat introducerii tinerelor generaţii în atmosfera de odinioară a satului românesc, reconstituirea tradiţiilor de altădată, a şezătorilor care se organizau în comunităţile săteşti,

 în zilele lucrătoare. Acestea aveau caracter lucrativ, ţesutul, torsul, scărmănatul lânii, a penelor şi multe alte ocupaţii casnice, fiind printre treburile făcute de participante. În timpul sau la finalul şezătorilor, caracterul lucrativ era completat cu cel distractiv, divertismentul cu care, de obicei, se ocupau băieţii şi bărbaţii fiind ilustrat prin ghicitori, zicale, poveşti, proverbe, cântece şi balade.

În această idee, clasa de ţesut – cusut, înfiinţată în parteneriat cu Şcoala gimnazială Gherăeşti (meşter Maria Bereşoaie, coordonator activitate Laura Bărgăoanu, directorul şcolii), îşi propune să demonstreze publicului faptul că arta populară este păstrată în această comună.

Școala Gherăești

Dedicați unui viitor mai bun, mai frumos.

Website: www.scoalagheraesti.ro

Media

Sunteți aici:Home Știri Şezătoare cu meşteşuguri locale la Şcoala gimnazială Gherăeşti